TOILET verstopping

Oorzaak van de verstopping bekijken

Voordat je gaat beginnen is het goed om te weten wat de verstopping van je toilet nu precies heeft veroorzaakt. Spoelt je wc niet goed door of loopt hij zelfs vol bij het doortrekken? Het zou kunnen zijn dat door harde ontlasting de wc verstopt is geraakt en daardoor de drol niet goed doorspoelt. Hierbij moet je zorgen dat de verstopping snel wordt verholpen omdat dit uiteindelijk een vieze lucht kan veroorzaken. Gaat het om papier, vet of iets wat net als een drol redelijk flexibel en buigzaam is? Dan heb je meer kans om de spoeling te forceren en weg te spoelen.

Heb je kleine kinderen? Dan kan het zijn dat een luier of een stuk speelgoed vastzit in de wc. Grote kans dat je dit niet weggespoeld krijgt. In dat geval zal je een methode moeten gebruiken waarmee je de verstopping naar boven krijgt.

Voorzorgsmaatregelen bij het ontstoppen van je wc

Als het de eerste keer is dat je een wc moet ontstoppen of als je van jezelf weet dat je wat onhandig kan zijn, is het beter om de vloer rondom de wc te bedekken. Dit zou  je kunnen doen met oude doeken of een plastic zeil. Zo ben je in ieder geval zeker dat er geen vieze resten op de vloer komen en bespaar je jezelf een schoonmaakbeurt achteraf. Het bedekken van de vloer kan sowieso geen kwaad aangezien er spetters uit de wc kunnen komen tijdens het ontstoppingsproces en het scheelt achteraf een hoop schoonmaakwerk.

Kijk vervolgens ook naar de manier waarop je de verstopping kan verhelpen. Hieronder volgen een aantal manier waarop je zelf een slecht weglopende toilet of een verstopte toilet kan verhelpen.

Is je wc nog steeds verstopt? Smith Riolering helpt!

Helaas is een verstopping van je toilet niet altijd te voorkomen. Blijft de wc verstopt na alle bovenstaande methoden? Schakel dan de hulp van onze loodgieters in. Smith riolering  werkt met ervaren monteurs die vakkundig te werk gaan. Bovendien werken onze servicemonteurs met speciale technieken om het probleem van een rioolverstopping te achterhalen en direct aan te pakken. Daarnaast zijn we je ook graag van dienst bij rioolinspectie en preventief onderhoud aan je riool.

Wij zorgen dat jouw wc binnen de kortste keren weer doorspoelt zoals het hoort. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak of meer informatie over onze diensten en vestigingen. We lossen uw problemen graag op!

SERVICE & KWALITEIT van Smith Riolering

Problemen met uw verstopte douche of afvoer komen altijd ongelegen. 

Wij staan klaar met de juiste expertise en kwaliteit Wij zijn telefonisch bereikbaar!’. Wanneer u voor Smith Riolering kiest profiteert u namelijk van de onderstaande voordelen:

Content Text