Keuken verstopping

Keuken Verstopping: hoe te voorkomen en op te lossen

Een verstopte afvoer in de keuken is een veel voorkomend en vervelend probleem. Water dat niet meer weg wil stromen, betekent vaak dat we niet meer kunnen koken, afwassen of ons water kunnen weggooien. Gelukkig zijn er enkele stappen die we kunnen ondernemen om verstopping te voorkomen en op te lossen.

Voorkomen van verstopping

  1. Gebruik een afvoerrooster: Dit beschermt de afvoer tegen voorwerpen zoals etensresten, haren en zeepresten die verstopping kunnen veroorzaken.

  2. Voorkom het weggooien van voorwerpen: Alleen water en afval dat door de gootsteen kan stromen, mag in de afvoer worden gegooid. Probeer bijvoorbeeld niet grotere stukken voedsel of koffiefilters weg te gooien.

  3. Reinig regelmatig: Maak de afvoer en het rooster regelmatig schoon om te voorkomen dat verstopping optreedt.

Oplossen van verstopping

Als de afvoer in de keuken verstopt raakt, kunt u een aantal stappen ondernemen om het weer vrij te maken:

  1. Gebruik een sopkolf: Dit is een lange, flexibele stok die u in de afvoer kunt steken om de verstopping op te lossen.

  2. Gebruik een chemische oplossing: Er zijn producten verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen om verstopping op te lossen. Let wel op: sommige producten kunnen giftig zijn, dus lees altijd de gebruiksaanwijzingen en waarschuwingen.

  3. Roep een professional in: Als de verstopping te ernstig is om op te lossen met de bovenstaande methoden, is het verstandig om een loodgieter in te schakelen.

In conclusie, door simpele stappen te nemen zoals het gebruiken van afvoerroosters en het vermijden van het weggooien van voorwerpen, kunnen we verstopping in de keuken voorkomen. En als het toch zover komt, zijn er eenvoudige methoden beschikbaar om de verstopping op te lossen.

U kunt altijd gebruik maken van de dienst KEUKEN verstopping – www.smithriolering.nl die wij aanbieden

KEUKEN verstopping – www.smithriolering.nl)