Badkamerverstopping

Badkamer verstopping: hoe het te voorkomen en op te lossen

Een verstopte afvoer in de badkamer is een vervelende klus die we liever niet tegenkomen. Het water loopt niet meer weg, waardoor we niet kunnen douchen of onze tanden kunnen poetsen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die we kunnen ondernemen om verstopping te voorkomen en op te lossen.

Voorkomen van verstopping


  1. Gebruik een afvoerrooster: Dit voorkomt dat haren, zeepresten en andere voorwerpen de afvoer blokkeren.

  2. Gebruik een gootsteenontstopper: Dit is een kleine en goedkope uitvinding die het opschonen van de afvoer eenvoudiger maakt.

  3. Gebruik zeepresten bakje: Dit vermindert het aantal zeepresten in de afvoer en voorkomt verstopping.

  4. Voorkom het weggooien van voorwerpen: Toiletpapier en andere lichte voorwerpen zijn de enige dingen die in de toiletpot horen. Het weggooien van andere voorwerpen, zoals papier handdoekjes, tampons of wc-reinigers, kan leiden tot verstopping.

Oplossen van verstopping

Als u al last heeft van verstopping, kunt u een aantal stappen ondernemen om de afvoer weer vrij te maken. Hier zijn een paar eenvoudige methoden:

  1. Gebruik een sopkolf: Dit is een lange, flexibele stok die u in de afvoer kunt steken om de verstopping op te lossen.

  2. Gebruik een chemische oplossing: Er zijn speciale producten verkrijgbaar voor het oplossen van verstopping. Let wel op: sommige producten kunnen giftig zijn, dus lees altijd de gebruiksaanwijzingen en waarschuwingen.

  3. Roep een professional in: Als de verstopping te ernstig is om op te lossen met de bovenstaande methoden, is het verstandig om een loodgieter in te schakelen.

In conclusie, door simpele stappen te nemen zoals het gebruiken van afvoerroosters en het vermijden van het weggooien van voorwerpen, kunnen we verstopping in de badkamer voorkomen. En als het toch zover komt, zijn er eenvoudige methoden beschikbaar om de verstopping op te lossen.

U kunt altijd gebruik maken van de dienst Badkamer verstopping die wij aanbieden

BADKAMER verstopping – www.smithriolering.nl)